Σκέψεις μιας μητέρας, σε μέρα γιορτής

Κατά διαβολική σύμπτωση, εννιά φορές στις δέκα, την Κυριακή της γιορτής της μητέρας ο Κωνσταντίνος την περνάει στο σπίτι του πατέρα του. Και μένω μια μαμά με άδεια αγκαλιά, λίγο παραπονεμένη. Δεν πειράζει παρηγορώ τον εαυτό μου, εξάσκηση για τα χρόνια που θα έρθουν, τα φοιτητικά και τα άλλα τα πολλά της ενήλικης ζωής  που θα είναι μακριά μου. Κι έπειτα σκέφτομαι και όλες εκείνες της μανάδες που δεν μπορούν να δουν τα παιδιά τους επειδή αυτά είναι στο νοσοκομείο, στο αναμορφωτήριο, τις άλλες τις δύσμοιρες που τα κορίτσια τους είναι έρμαιο στα χέρια σκληρών, λυσσασμένων ενόπλων κάπου στην καρδιά της Νιγηρίας και ντρέπομαι. Αισθάνομαι μικρόνους, εγωίστρια και συναισθηματικά καθυστερημένη. Και συγχρόνως νιώθω ευγνωμοσύνη που ο γιός μου είναι υγιής, ασφαλής κι ευτυχισμένος κάτω από τη σκέπη της παρουσίας του πατέρα του. Πάω να συγυρίσω τη φωλιά, να τη βρει όμορφη όταν γυρίσει. Σε όλες τις μητέρες, μανούλες μανάδες που είναι μακριά από τα παιδιά τους σήμερα, την αγάπη μου και χρόνια πολλά.

mothers_day_2014

, , , , ,

4 Responses to Σκέψεις μιας μητέρας, σε μέρα γιορτής

 1. ShareYourLikes 11 May, 2014 at 8:14 pm #

  Αγγελική μου χρόνια σου πολλά! Πολύ διαφορετική αυτή η ανάρτησή σου από τις υπόλοιπες που διάβασα σήμερα. Ένιωσα έναν κόμπο στο στομάχι. Στέλνω φιλί και αγκαλιά

  • stapliktra 12 May, 2014 at 11:24 am #

   Ευχαριστώ Σοφία, χρόνια πολλά και για σένα, να έχεις μια όμορφη εβδομάδα.

 2. Margarita 10 May, 2015 at 9:18 am #

  Καλημέρα και Χρόνια μας Πολλά!! Νιώθω το παράπονό σας λόγω παρόμοιας εμπειρίας. Μικρόψυχοι και κομπλεξικοί άντρες προσπαθούν να μοιώσουν τη μοναδικότητα της σχέσης μητέρας παιδιού υποτιμώντας τέτοιες μέρες. Εμείς όμως ξέρουμε – και τα παιδιά μας επίσης – ότι ο δεσμός αυτός είναι ο ισχυρότερος από καταβολής κόσμου σε όλα τα πλάσματα της φύσης.Χρόνια πολλά και πάλι!

  • stapliktra 16 May, 2015 at 5:02 pm #

   Να είστε καλά!

Αφήστε το σχόλιό σας

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.