Catproof

Η δεσποσύνη με την ουρά είναι το alter ego μου, η Ατρόμητη. Τον Αύγουστο κλείνει τα τρία, δεν ξέρω την ακριβή της ηλικία σε ανθρώπινα χρόνια, πάντως είναι προς το τέλος της εφηβείας. Την πήραμε στο σπίτι μας οχτώ εβδομάδων, μια χνουδωτή μαύρη μπαλίτσα με άσπρη μάσκα στο πρόσωπο και διάσπαρτες σκληρές άσπρες τρίχες που πρόβαλλαν με αυθάδεια, σαν κεραίες, μέσα από το σκούρο στιλπνό γουναρικό. Αφού πέρασε τις πρώτες δύο μέρες πάνω στον καναπέ του καθιστικού, άφησε μια για πάντα τις ντροπές και άρχισε να εξερευνά με τόλμη κάθε γωνιά του νέου της βασιλείου, του οποίου σύντομα εμείς θα γινόμασταν υπήκοοι. Έδειξε αμέσως εκτίμηση για τις ηλεκτρονικές συσκευές. Αμέσως της γυάλισε ο εκτυπωτής μου λόγω των μυστηριωδών ήχων του. Πάνω στον χρόνο είχε πλέον μεταμορφωθεί σε μια ψιψινάρα ολκής και τα συχνά πηδήματά της πάνω στον εκτυπωτή στάθηκαν ολέθρια για το μηχάνημα που ήδη μετρούσε μια πενταετία ζωής. Κάπου εκεί αναγκάστηκα να αλλάξω μηχάνημα. Στη συνέχεια όμως, έπρεπε να καταστρώσω σχέδιο προστασίας για το νέο μου μηχάνημα. Ένας πολυμήχανος φίλος βρήκε τη λύση. Θα χρησιμοποιούσα το κουτί του εκτυπωτή ως προστατευτικό καπάκι – κόβοντας ένα μικρό άνοιγμα για τα καλώδια. Όπερ και εγένετο. Κατόπιν εγώ ανέλαβα την καλλιτεχνική του επιμέλεια.

Και ιδού το αποτέλεσμα: ανφάς, προφίλ… και με τη γάτα επικεφαλής. Μετράει ήδη ενάμισι χρόνο ζωής… και αντέχει. Συχνά μάλιστα η Ατρόμητη το προτιμάει για τη σιέστα της όσο εγώ πληκτρολογώ. Αν έχετε ατίθασες γάτες ή άλλα απείθαρχα ζωντανά… δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

catproof_printer_3 catproof_printer_1 catproof_printer_2

7 Responses to Catproof

 1. Newagemama 19 April, 2013 at 10:03 pm #

  Ατρόμητη: Το πιο πετυχημένο όνομα που έχω ακούσει για γάτα!

  • stapliktra 21 April, 2013 at 8:56 am #

   Εμπνευσμένο από την ομώνυμη ποδοσφαιρική ομάδα!

 2. Κάλη+Κατερίνα 22 April, 2013 at 1:29 am #

  Χαρήκαμε πολύ που σε γνωρίσαμε και ευχόμαστε να έχεις μια όμορφη και δημιουργική πορεία στο μπλογκάκι σου!!!! Τώρα αρχίζεις και ευχόμαστε να πετάξεις ψηλά όσο και τα αεροπλανάκια μας στις Ψηφιακές Γειτονιές!!!

  • stapliktra 22 April, 2013 at 8:55 am #

   Γεια σας κορίτσια,
   Κι εγώ χάρηκα που σας γνώρισα. Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη. Να είμαστε όλοι καλά και να σκίζουμε τους αιθέρες!

 3. ShareYourLikes 23 April, 2013 at 3:46 pm #

  Αγγελική χάρηκα που σε γνώρισα το μαγικό διήμερο!
  Καλή επιτυχία στη blogόσφαιρα, αν και δε χρειάζεσαι ευχές όταν στην οικογένεια υπάρχει θηλυκό που λέγεται Ατρόμητη 😉

  • stapliktra 23 April, 2013 at 4:10 pm #

   Ήταν μια όμορφη συνάντηση Σοφία. Εύχομαι να δευτερώσει! Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου. Η Ατρόμητη συμφωνεί και επαυξάνει.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Για τη δική μου γάτα - Στα πλήκτρα - 25 January, 2021

  […] διαβάζεις τακτικά αυτό το blog ξέρεις ποια είναι η βοηθός μου στο πληκτρολόγιο, το σήμα κατατεθέν του σπιτικού μου, το alter ego […]

Αφήστε το σχόλιό σας

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.