Των Αρχαγγέλων

Των Αρχαγγέλων σήμερα και γιορτάζω! Από το όνομα της γιαγιά Κικής (από τον μπαμπά) που όμως δεν γιόρταζε το όνομά της σήμερα αλλά του Ευαγγελισμού σαν γνήσια Πελοποννήσια. Γιόρταζε και ο παππούς Μιχάλης (από τη μαμά). Εκεινού το όνομα το παρέλαβε ο αδελφός μου. Να λοιπόν που είχαμε δυο αγγελικές παρουσίες στην οικογένειά μας, διπλή αρχαγγελική παρουσία και προστασία στο σπιτικό μας.

ροζ τούλι

Τώρα που το αναλογίζομαι, και τα δυο συμπεθέρια, η γιαγιά από τον μπαμπά και ο παππούς από τη μαμά, ήτανε “ψυχούλες”, πραγματικοί άγγελοί επί της γης, πλάσματα της προσφοράς, μέσα κι έξω από την οικογένεια, με χαμογελαστά μάτια και χείλη και θερμή αγκαλιά.. Άνθρωποι μειλίχιοι που εξισορροπούσαν τις πιο εκρηκτικές φυσιογνωμίες της οικογένειας.. Ήταν η ήρεμη δύναμη που φύσαγε ζεστό ζωογόνο αέρα και κάτω από τα δικά μου φτερά.

Γιαγιά Αγγελική (Κικίτσα), παππού Μιχάλη, σας θυμάμαι και σας ευγνωμονώ!

, , ,

3 Responses to Των Αρχαγγέλων

 1. kostismakris 8 November, 2021 at 3:06 pm #

  Χρόνια πολλά και καλά!

  • stapliktra 9 November, 2021 at 6:52 pm #

   Ευχαριστώ πολύ Κωστή!

 2. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 7 December, 2021 at 2:40 pm #

  Αν έχετε επαφή με την Κα Βλαβιανου σοφία ή αν μπορείτε να την βρείτε ενημερώστε την ότι βρήκα την ταυτότητά τα της. Ας επικοινωνήσει στο E mail μου. Αν ισχύει η διεύθυνση της ταυτότητας, μένουμε κοντά
  Ευχαριστώ.

Αφήστε το σχόλιό σας

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.