Ο κανόνας των 10 λεπτών

Είδα σε ένα βίντεο τον Nir Eyal να μιλάει για τους περισπασμούς στη ζωή μας (απ’αυτούς άλλο τίποτα) και τον κανόνα των 10 λεπτών.

Καθημερινά το μυαλό βρίσκει πολλούς περισπασμούς (Facebook, σοκολάτες, ένα τσιγάρο) για να μας αποσπασει την προσοχή από τα πιο σημαντικά που κάνουμε. Ο Eyal  λέει πως χρησιμοποιούμε τους περισπασμούς για να αποφύγουμε την ταλαιπωρία, σωματική ή ψυχική.

Όταν λοιπόν είμαστε έτοιμοι να ενδώσουμε σε κάποιο περισπασμό προτείνει να δίνουμε 10 λεπτά (με το κινητό ή το ξυπνητήρι) στον εαυτό μας πριν ενδώσουμε. Σε αυτά τα 10 λεπτά βλέπουμε το αντικείμενο του πόθου μας με αυθεντική περιέργεια για την αιτία που τον προσκαλεί και τον εαυτό μας με αγάπη και συμπόνια.  Αν δεν μπορούμε να δούμε τον περισπασμό με περιέργεια τότε αυτά τα 10 λεπτά απλώς γυρνάμε στη δραστηριότητα που διακόψαμε.

Τα συναισθήματα είναι περαστικά, έρχονται και φεύγουν σαν την παλίρρροια. Στο τέλος των 10 λεπτών λοιπόν, 9 φορές στις 10 έχει φύγει η επιθυμία για τον περισπασμό. Πειραματίσου και γράψε μου τις εντυπώσεις σου στα σχόλια!

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.