Επιχειρήσεις ύπνου

Υπάρχει μια ελληνική εταιρεία της οποίας το μότο λέει: Κάθε μας ενέργεια ξεκινά από ένα κοινό σημείο: Τον ύπνο. Στόχος μας είναι να κοιμόμαστε καλά το βράδυ. Και για να το πετύχουμε αυτό, δεν αρκεί να φτιάχνουμε τα καλύτερα στρώματα και προϊόντα ύπνου στον κόσμο. Θέλουμε και τη συνείδησή μας καθαρή.

Επισκέφθηκα το κεντρικό της κατάστημα όπου στεγάζονται και τα γραφεία της και κατάλαβα γιατί ο ιδρυτής της έχει πετύχει 100% και στα καθ’ ημάς και στο εξωτερικό.

• Το κτίριο ήταν γυάλινο (με καθαρές τζαμαρίες), άφηνε το φως να περνάει από παντού και να χαϊδεύει τα εκθέματα. Ήταν μια μέρα με πολύ λαμπρό ήλιο και πολύ γαλανό ουρανό, σαν αυτές που περιγράφουν τα παλιά αναγνωστικά, και ένιωθα να κολυμπάω στο φως και τη διαφάνεια.

• Με υποδέχτηκε ευγενέστατος υπάλληλος ο οποίος μου πρόσφερε τσάι του βουνού σε μια κούπα από διάφανο γυαλί. Ε, με τέτοια περιποίηση χαλάρωσα κι εγώ, ξέχασα αυτό που μπήκα για να ρωτήσω και άρχισα να περιηγούμαι στο χώρο. Για του λόγου το αληθές όλοι οι υπάλληλοι που συνάντησα είχαν ευγενική συμπεριφορά και φαίνονταν ήρεμοι και συγκεντρωμένοι στη δουλειά τους. Αυτόματα σκέφτηκα ότι θα μου άρεσε πολύ να εργάζομαι εκεί.

• Στην είσοδο ξύλινο ποδήλατο, πατέντα της εταιρείας. Όμορφο σα ζωγραφιά . Φημολογείται ότι είναι και πολύ αποτελεσματικό. Απ’ ότι έμαθα, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης χρησιμοποιεί το ίδιο ποδήλατο για όλες τις μετακινήσεις του στην πόλη.

• Γύρω μου είχε παντού χουζουριάρικα κρεβάτια. Μελί ξύλο, παπλώματα και μαξιλάρια, πανδαισία των χρωμάτων και χαρά των αισθήσεων απ’ το καλό βαμβάκι. Πάνω τους ξεκουράζονταν υφασμάτινα παιχνίδια.

• Κοντά στις πίσω τζαμαρίες του καταστήματος υπάρχει χώρος ειδικά διαμορφωμένος για να φιλοξενεί εκδηλώσεις και κάθε λογής μαζώξεις. Μια νησίδα από τραπεζάκια και καρέκλες από μελί ξύλο και ένας πάγκος παρασκευής ροφημάτων. Φρέσκα λουλούδια στα βάζα. Με σκλάβωσε ένα πιάνο σε περίοπτη θέση, κι αυτό από μελί ξύλο.

• Στον πάνω όροφο λειτουργεί το εκπτωτικό κομμάτι της έκθεσης. Δεν έχει όμως εκπτώσεις και στη διαρρύθμιση του χώρου. Τε έπιπλα σχηματίζουν κι εδώ όμορφες γωνιές και τα λευκά είδη είναι στοιχισμένα σε καλαίσθητα ξύλινα ράφια. Μπόνους του πάνω ορόφου η θέα στα πεύκα του Τατοΐου και της Βαρυμπόμπης. Παντού είναι εμφανείς χοντροί σωλήνες, υπεύθυνοι για τη θέρμανση και τον εξαερισμό του κτιρίου και δίνουν μια νότα βιομηχανικού ντιζάιν στο χώρο.

• Όταν πια νόμιζα ότι τα είχα δει όλα με πληροφόρησαν ότι η εταιρεία διαθέτει στον εξωτερικό της χώρο βοτανικό κήπο, φάρμα με πόνυ και γήπεδο ποδοσφαίρου επειδή …έτσι τους αρέσει και μου τα έδειξαν και αυτά. Χάρμα οφθαλμών μες στη χειμωνιάτικη λιακάδα.

• Αφού άνοιξε η ψυχή μου και τα μάτια μου, ευχαρίστησα για την ξενάγηση και ετοιμάστηκα να φύγω μην έχοντας αγοράσει ούτε ένα πράσινο φύλλο, ο ευγενέστατος υπάλληλος με σταμάτησε στην πόρτα, μισό λεπτό περιμένετε, και ξαναγύρισε τρεχάτος με μια πάνινη τσαντούλα με καλούδια που ευωδίαζε λεβάντα. Τότε ήταν που είπα, ε… θα μπορούσα να τραβήξω και μερικές φωτογραφίες για το blog μου γιατί μου άρεσε πολύ εδώ; Και ιδού…

Πέρα από το ότι απόλαυσα κοντά μιάμισι ώρα αισθητικής απόλαυσης και pampering στο κατάστημα της Cocomat, το ότι θα ξαναπάω εκεί ως πελάτισσα μόλις ζεσταθεί κάπως η τσέπη μου (όποτε!) είχα την ευκαιρία να δω ζωντανή μια άλλη Ελλάδα που αναπτύσσεται, παράγει, παρουσιάζει κέρδη, που σέβεται και τιμάει τον πελάτη της και τον κάθε άνθρωπο. Και χρειάζεται να συνταχτούν και άλλοι, πάρα πολλοί τέτοιοι επιχειρηματίες με αυτήν την άλλη Ελλάδα για να ξεκολλήσει το κάρο από τη λάσπη μήπως και ξαναρχίσει να κυλά. Γι’ αυτό παρακαλώ, όταν συναντάτε επιτυχημένα ελληνικά εγχειρήματα στο δρόμο σας μην τα κρατάτε μυστικά. «Διεδώστε»!

Για να ξέρουμε τι λέμε και τι γράφουμε: Το παραπάνω κείμενο ΔΕΝ είναι διαφημιστικό!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

1 Σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.