Καραβάκια στην κουζίνα

Ο γιός σε εκδρομικό τριήμερο και η μαμά, αφού αλώνισε την Αττική, από Ψυρρή μέχρι Πάρνηθα, πραγματοποιεί μία απωθημένη επιθυμία που είχε τότε που ήταν πολύ-πολύ μικρή και της λέγανε να μη λερώνεται, να μην κάνει θόρυβο και όλα αυτά τα ωραία. Παιχνίδια με το νερό!karavakia

Πέρυσι αποφάσισα να αλλάξω τον επί μια δεκαετία σπασμένο νεροχύτη της κουζίνας. Κι επειδή το παλιό σύστημα ήταν ένας νεροχύτης με δύο μικρές μίζερες γούρνες (η κατασκευαστική μόδα του ’80-’90) αποφάσισα να εγκαταστήσω στη θέση του έναν στις ίδιες διαστάσεις, όμως με μία ωραιότατη ενιαία γούρνα, όπου θα μπορούσα να πλένω ένα ταψί οποιασδήποτε διάστασης , χωρίς να καταφεύγω σε περίεργα ακροβατικά. Όπερ και έκανα. Μια μέρα, εκεί που έβλεπα το καινουργές ανοξείδωτο μέταλλο να αστράφτει στις ακτίνες του ήλιου μου ήρθε η γαργαλιστική ιδέα: ένας στόλος χρωματιστές βαρκούλες. Το είπα στον γιο μου αλλά ως έφηβος με ορατό πλέον χνούδι στο άνω χείλος κούνησε αποδοκιμαστικά τα φρύδια του και μου είπε την αγαπημένη του ατάκα «Καλά, υιοθετημένος είμαι»! Απτόητη όμως, εξέδραμα στο χαρτοπωλείο της γειτονιάς, αγόρασα μερικά χρωματιστά Α4 της αρεσκείας μου, και όταν ο μικρός έφυγε, κάθισα μπροστά στο τραπέζι της τραπεζαρίας και άρχισα να διπλώνω τα χρωματιστά χαρτάκια μου. Γέμισα τον νεροχύτη με νερό μέχρι τη μέση και τα άφησα τα καραβάκια μου ένα-ένα να αρμενίσουν. Μου άρεσε που κάνανε από μόνα τους βόλτες στο νερό. Όποιος από εσάς είναι φυσικός είμαι σίγουρη ότι μπορεί να εξηγήσει τι τα κάνει να κινούνται από μόνα τους χωρίς να τα σπρώξεις και γιατί μετά σταματούν, πάλι από μόνα τους. Έπαιξα, φωτογράφισα και μετά άφησα τις βαρκούλες μου να στεγνώσουν (!) στο στραγγιστήρι των πιάτων. Σας πληροφορώ ότι γίνανε κουκούλια και τώρα κοσμούν το ραφάκι της εισόδου στο διάδρομο της πολυκατοικίας. Καλόν Ιούλιο, καλό καλοκαίρι, και να παίξετε όσο πιο πολύ μπορείτε!karavakia_rafi

, , , ,

11 Responses to Καραβάκια στην κουζίνα

 1. Fani Adam 8 July, 2014 at 12:43 pm #

  Με’γειά ο νεροχύτης! Υπέροχα τα καλοκαιρινά εγκαίνια που του έκανες! Τι κρίμα να μην είμαι δίπλα να …διπλώσω κι εγώ χρωματιστά καραβάκια!

  • stapliktra 8 July, 2014 at 4:34 pm #

   Ευχαριστώ Φανή. Πρέπει να τα λέμε συχνότερα από κοντά νομίζω!

 2. Tzina 8 July, 2014 at 2:30 pm #

  Μ’ αρέσουν πολύ οι χρωματιστές βαρκούλες σου .. είναι τόσο χαρούμενες!
  Μωρέ καλά έκανες και τις έφτιαξες, αν ακούγαμε τους έφηβους και τους αφήναμε να μας κατευθύνουν θα μας οδηγούσαν τσιφ στον άλλο κόσμο!
  Φιλιά!

  • stapliktra 8 July, 2014 at 4:34 pm #

   Έτσι είναι Τζίνα, χρειαζόμαστε κι εμείς τα παιχνίδια μας!

 3. Τeteel 9 July, 2014 at 2:31 am #

  Τι όμορφες που είναι!
  Να κάνεις οτι θέλεις, Μπράβο σου!

  • stapliktra 9 July, 2014 at 7:31 am #

   Ευχαριστώ Ελευθερία, κι εσύ να περνάς όμορφα!

 4. Φλώρα 9 July, 2014 at 12:07 pm #

  Θέλω κι εγώ!!!

  • stapliktra 9 July, 2014 at 1:56 pm #

   Τετράγωνα χαρτάκια και έφυγες!

 5. Maria Stragalinou 19 August, 2015 at 10:15 am #

  Απλό αλλά τόσο αναζωογονητικό! Θα το κάνω κι εγώ, όταν μείνω μόνη μου, σπάνιο πράγμα με το τρίχρονο, αλλά κάπως θα τα καταφέρω…Φιλιά Αγγελική!

  • stapliktra 19 August, 2015 at 5:50 pm #

   Δοκίμασέ το Μαρία! Είναι πέρα για πέρα αγχολυτικό. Και, παρόλο που μοιάζουν εφήμερα, έναν χρόνο μετά στέκονται ακόμα στην ίδια θέση της φωτογραφίας. Πού και πού ένα ρεύμα αέρα ρίχνει κάτω κάποιο από αυτά αλλά το ξαναβάζω στη θέση του.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Αυτά τα καράβια δεν φοβήθηκαν - Στα πλήκτρα - 19 April, 2015

  […] Δε χρειάζεται να πάτε μακριά. Αρκεί μία βόλτα μέχρι την κουζίνα… τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η […]

Αφήστε το σχόλιό σας

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.