Σκέψεις μιας μητέρας, σε μέρα γιορτής

Κατά διαβολική σύμπτωση, εννιά φορές στις δέκα, την Κυριακή της γιορτής της μητέρας ο Κωνσταντίνος την περνάει στο σπίτι του πατέρα του. Και μένω μια μαμά με άδεια αγκαλιά, λίγο παραπονεμένη. Δεν πειράζει παρηγορώ τον εαυτό μου, εξάσκηση για τα χρόνια που θα έρθουν, τα φοιτητικά και τα άλλα τα πολλά της ενήλικης ζωής  που θα είναι μακριά μου. Κι έπειτα σκέφτομαι και όλες εκείνες της μανάδες που δεν μπορούν να δουν τα παιδιά τους επειδή αυτά είναι στο νοσοκομείο, στο αναμορφωτήριο, τις άλλες τις δύσμοιρες που τα κορίτσια τους είναι έρμαιο στα χέρια σκληρών, λυσσασμένων ενόπλων κάπου στην καρδιά της Νιγηρίας και ντρέπομαι. Αισθάνομαι μικρόνους, εγωίστρια και συναισθηματικά καθυστερημένη. Και συγχρόνως νιώθω ευγνωμοσύνη που ο γιός μου είναι υγιής, ασφαλής κι ευτυχισμένος κάτω από τη σκέπη της παρουσίας του πατέρα του. Πάω να συγυρίσω τη φωλιά, να τη βρει όμορφη όταν γυρίσει. Σε όλες τις μητέρες, μανούλες μανάδες που είναι μακριά από τα παιδιά τους σήμερα, την αγάπη μου και χρόνια πολλά.

mothers_day_2014

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

4 Σχόλια

  1. Αγγελική μου χρόνια σου πολλά! Πολύ διαφορετική αυτή η ανάρτησή σου από τις υπόλοιπες που διάβασα σήμερα. Ένιωσα έναν κόμπο στο στομάχι. Στέλνω φιλί και αγκαλιά

  2. Καλημέρα και Χρόνια μας Πολλά!! Νιώθω το παράπονό σας λόγω παρόμοιας εμπειρίας. Μικρόψυχοι και κομπλεξικοί άντρες προσπαθούν να μοιώσουν τη μοναδικότητα της σχέσης μητέρας παιδιού υποτιμώντας τέτοιες μέρες. Εμείς όμως ξέρουμε – και τα παιδιά μας επίσης – ότι ο δεσμός αυτός είναι ο ισχυρότερος από καταβολής κόσμου σε όλα τα πλάσματα της φύσης.Χρόνια πολλά και πάλι!

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.