Ρισκάρεις;

Διαβάζοντας ένα άρθρο που προοριζόταν για γονείς έπεσα πάνω σε μια παραδοχή της κοινής λογικής που στέκει μια χαρά και στην ενήλικη ζωή:Πως άλλο πράγμα είναι ο κίνδυνος και άλλο το ρίσκο. Κάποιοι από εμάς, λόγω κακής εκπαίδευσης έχουμε την τάση να τα εξισώνουμε στο νου και στις επιλογές της ζωής μας:

Ο κίνδυνος είναι κάτι που δεν το βλέπουμε, κάτι άγνωστο, ενώ το ρίσκο είναι κάτι που το αντιλαμβανόμαστε, το ζυγίζουμε και επιλέγουμε αν θα το αντιμετωπίσουμε ή όχι.

Πόσες συνεργασίες, έρωτες, φιλίες, δουλειές, βιβλία, μουσικές, ανακαλύψεις, εφευρέσεις, θα μπορούσαν να είχαν γεννηθεί αν δεν υπήρχε η παρεξήγηση ρίσκο=κίνδυνος σώνει και καλά. Το ρίσκο είναι απλώς ρίσκο και κάποιοι είναι αρκετά ώριμοι και έτοιμοι να το αναλάβουν. Κάποιοι άλλοι χρειάζονται να μάθουν περισότερα πριν έρθει η σειρά τους να τολμήσουν. Όλα είναι εκπαίδευση, σε όποια ηλικία κι αν την πάρεις.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.