Η Έμμα κι ο Λίο Γκράντε, φιλμ για πολλά λάικς

παπαρούνες

Ταινία που θέλω να δεις. (Good Luck to You, Leo Grande)

Εκείνη κι εκείνος. Η Emma Thompson και ο Daryl Mc Cormack.

Η Nancy Stokes και ο Leo Grande.

Χήρα, μεσήλικη (διάλεξε εσύ ηλικία), συνταξιούχος δασκάλα θρησκευτικών, προσλαμβάνει νεαρό και κούκλο σεξεργάτη για να γνωρίσει τις χαρές του σεξ που δεν είχε γευτεί στον 31ετή γάμο της. Το γιατί δεν τις είχε δοκιμάσει είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία.

παπαρούνες

Αν είσαι γυναίκα: να τη δεις οπωσδήποτε.

Αν είσαι άνδρας: να τη δεις οπωσδήποτε.

Συγκινήθηκα. Ήμουν χαρούμενα βουρκωμένη (δικός μου όρος) στο μισό φιλμ από τις εξομολογήσεις, τις συναντήσεις των βλεμμάτων και των κορμιών.

Αναστατώθηκα. Από την αλήθεια τους. Το πληρωμένο σεξ παραμένει ταμπού για τις γυναίκες εκτός κι αν ανήκουν στις ανώτερες κοινωνικές και εισοδηματικές τάξεις (ναι, ζούμε σε μια ταξική κοινωνία). Το να ομολογεί μια γυναίκα ότι δεν έχει νιώσει ποτέ της οργασμό ή ότι δεν έχει δοκιμάσει τις 3-4 γνωστές και δημοφιλείς σεξουαλικές πρακτικές είναι επίσης ταμπού από την ανάποδη στον υπερσεξουαλικοποιημένο κόσμο μας. Το να πληρώνεσαι για τις σεξουαλικές υπηρεσίες που προσφέρεις και να λες ότι το απολαμβάνεις κιόλας είναι ένα τρίτο ταμπού.

Γέλασα αβίαστα με τις ατάκες με το ευφυές χιούμορ που αντάλλασσαν σε όλη τη διάρκεια της ταινίας. Αισθάνθηκα τυχερή για όση ευδαιμονία έχω αξιωθεί να ζήσω με το κορμί που που μου έχει χαρίσει ο ύψιστος. Ευχήθηκα να ζήσω περισσότερη (είναι καλό να εύχεσαι καλά πράγματα για τον εαυτό σου και να μην εύχεσαι άσχημα πράγματα για τους άλλους ανθρώπους). Αισθάνθηκα ικανοποίηση, από το ότι είδα πραγματικό κινηματογράφο. Το έλεγες και λίγο θεατρικό έργο, εξελίσσονταν στο μεγαλύτερο μέρος του σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, αλλά αυτό δεν με χάλαγε καθόλου.

Έφυγα από το σινεμά πλήρης και με ερωτική διάθεση. Και μιας που δεν είχα κάποιον παρτενέρ για… εξάσκηση έγραψα αυτό για σένα. Να τη δεις την ταινία.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.