Λαχείο αγοράσατε;

Αν έχεις γευτεί τη μοναξιά κάνεις αμέσως eye contact με τον Justino. Η φάτσα του μου θυμίζει κάποιον φίλο μου. Τα μάτια του χαμογελάνε τρυφερά και ελαφρά θλιμμένα. Είναι χιουμορίστας όμως και διασκεδάζει τις δύσκολες στιγμές του. Ο Justino είναι νυχτερινός φύλακας σε ένα εργοστάσιο που κατασκευάζει κούκλες βιτρίνας (μανεκέν). Η δουλειά του είναι από τη φύση της μοναχική κι εκείνος δίνει σχήμα και νόημα στις ώρες του σκαρώνοντας χιουμοριστικές σκηνές με τις κούκλες για να τις βρουν οι πρωινοί εργαζόμενοι στην εταιρεία. Η αλήθεια είναι ότι τους φτιάχνει τη μέρα. Με αποκορύφωμα το χριστουγεννιάτικο δέντρο από μανεκέν που φωτίζει με ευρηματικό τρόπο.

Στην Ισπανία συνηθίζεται οι εργαζόμενοι σε μια εταιρεία να αγοράζουν από κοινού χριστουγεννιάτικο λαχείο (κάτι σαν το δικό μας πρωτοχρονιάτικο) στο πνεύμα της αλληλοϋποστήριξης και του μοιράσματος. Ο Justino δεν πρόλαβε να προσθέσει το όνομά του στη λίστα του λαχείου γιατί η λίστα σε ανύποπτο χρόνο γλίστρησε από τον πίνακα ανακοινώσεων και έπεσε κάτω. Οι συνάδελφοί του όμως φέτος κερδίζουν τον τυχερό αριθμό! Ο Justino το διαβάζει στην εφημερίδα καθώς πηγαίνει με το μετρό στη δουλειά. Μελαγχολεί μα… αυτά έχει η ζωή. Και τη στιγμή που μπαίνει στο εργοστάσιο για να πιάσει βάρδια… η ανατροπή. Και μπίνγκο: δάκρυα στα μάτια. Να σημειωθεί ότι δεν τα έχω εύκολα αυτά τα υγρά. Ναι, οι συνάδελφοί του τον θυμηθήκανε, ναι τον υπολογίσανε. Το όνομά του είχε μπει στη λίστα από κάποιο πραγματικά συναδελφικό χέρι.

Πήγε η καρδούλα μου στη θέση της. Να που τελικά και ο Justino είχε κάποιον να τον νοιάζονται. Τι ανακούφιση, κι ας είναι κινούμενα σχέδια! Έχω κι εγώ κάποιον που με νοιάζεται κι ας γκρινιάζω πού και πού. Σήμερα το πρωί βρήκα τακτοποιημένη από τα χεράκια του μια γωνιά της προσωπικής μου ακαταστασίας στην κουζίνα.

lottery_justino

Με αυτό λοιπόν το βιντεάκι του ισπανικού οργανισμού λαχείων, και ολίγον συγκινημένη, ως άλλος δήμαρχος κηρύσσω την έναρξη του φετινού εορτασμού των Χριστουγέννων! Στολιστείτε!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

1 Σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.