Των Αρχαγγέλων

ροζ τούλι

Των Αρχαγγέλων σήμερα και γιορτάζω! Από το όνομα της γιαγιά Κικής (από τον μπαμπά) που όμως δεν γιόρταζε το όνομά της σήμερα αλλά του Ευαγγελισμού σαν γνήσια Πελοποννήσια. Γιόρταζε και ο παππούς Μιχάλης (από τη μαμά). Εκεινού το όνομα το παρέλαβε ο αδελφός μου. Να λοιπόν που είχαμε δυο αγγελικές παρουσίες στην οικογένειά μας, διπλή αρχαγγελική παρουσία και προστασία στο σπιτικό μας.

ροζ τούλι

Τώρα που το αναλογίζομαι, και τα δυο συμπεθέρια, η γιαγιά από τον μπαμπά και ο παππούς από τη μαμά, ήτανε “ψυχούλες”, πραγματικοί άγγελοί επί της γης, πλάσματα της προσφοράς, μέσα κι έξω από την οικογένεια, με χαμογελαστά μάτια και χείλη και θερμή αγκαλιά.. Άνθρωποι μειλίχιοι που εξισορροπούσαν τις πιο εκρηκτικές φυσιογνωμίες της οικογένειας.. Ήταν η ήρεμη δύναμη που φύσαγε ζεστό ζωογόνο αέρα και κάτω από τα δικά μου φτερά.

Γιαγιά Αγγελική (Κικίτσα), παππού Μιχάλη, σας θυμάμαι και σας ευγνωμονώ!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

3 Σχόλια

  1. Αν έχετε επαφή με την Κα Βλαβιανου σοφία ή αν μπορείτε να την βρείτε ενημερώστε την ότι βρήκα την ταυτότητά τα της. Ας επικοινωνήσει στο E mail μου. Αν ισχύει η διεύθυνση της ταυτότητας, μένουμε κοντά
    Ευχαριστώ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.